Nieuw warehouse voor DL en Jocotrans gaat aan hoogste duurzaamheidsnormen voldoen

BODEGRAVEN – DL Logistics Group en Jocotrans uit Bodegraven hebben, in samenwerking met ontwikkelaar Dammes Laban Van Uden onroerend goed CV, aannemer ASK Romein opdracht gegeven aan de slag te gaan met de bouw van een nieuw logistiek centrum in Bodegraven. Het wordt een uniek project, want DL en Jocotrans hebben zichzelf als doel gesteld dat het gebouw aan de hoogste duurzaamheidseisen moet voldoen.

“Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid op te pakken en te doen wat we kunnen doen om de aarde zo goed mogelijk aan onze kinderen over te dragen”, aldus Pieter Laban, directeur van DL Logistics Group.

Om het duurzaamheidsniveau te bereiken, wordt de bouw begeleid door een BREEAM-NL-expert. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Met BREEAM-NL worden gebouwen beoordeeld op 9 verschillende duurzaamheidsonderwerpen, namelijk management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

De nieuwe locatie is 7.000m2 groot, telt 11 docks, er is ruimte voor 7000 palletplaatsen en er zijn 16 verschillende cellen, zodat er verschillende temperaturen aangeboden kunnen worden. De ontwikkeling wordt gedaan door Dammes Laban Van Uden onroerend goed CV.

Jocotrans en DL bundelen al langere tijd hun krachten. Marco Pfaff, directeur van Jocotrans: “Doordat we straks samen van één gebouw gebruik maken, is er nog meer uit onze samenwerking te halen. De overlap aan activiteiten maakt het mogelijk om het logistieke centrum maximaal te benutten waarbij DL zijn activiteiten vooral overdag zal doen en Jocotrans in de middag en avond van de faciliteiten gebruik zal maken.”

Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor een kavel in het plan Rijnhoek in de gemeente Bodegraven. Naast dat DL en Jocotrans al in Bodegraven gevestigd zijn, gaf de bereikbaarheid en de mogelijke optie voor toekomstige uitbreiding de doorslag bij deze keuze. Het warehouse komt dichtbij een afrit van de N11 te liggen, waardoor er goede ontsluitingsmogelijkheden zijn richting de haven van Rotterdam, de Randstad en de rest van Nederland.

DL Logistics Group is een totaalaanbieder op het gebied van warehousing en transport met 6 vestigingen in de Randstad en meer dan 100 medewerkers. Ze heeft opslagruimtes voor droge, luxe, biologische en geconditioneerde goederen.

Jocotrans is een logistiek bedrijf dat zich volledig richt op transport en distributie van geconditioneerde goederen. De bouw is de komende tijd te volgen via de LinkedIn-pagina en website van DL Logistics Group (www.dl.nl).